Fillers

Vad är fillers?

Fillers är syntetiskt tillverkad hyaluronsyra, som är ett ämne som naturligt finns i huden men som med årens gång sakta bryts ned, vilket är orsaken till rynkornas uppkomst. Vid en fillersbehandling injiceras detta ämne i själva rynkorna och man ser vanligtvis direkt vid behandlingens slut att rynkorna minskar påtagligt och kan slätas ut.

Vid läppbehandlingar ges lokalbedövning. Vid övrig behandling ges ibland EMLA-kräm som bedövning.

Vanligaste behandlingsområdena för fillers

  • Bekymmersrynkor i pannan
  • Behandla fåror/ blåröda ränder under ögonen
  • Läppkonturering
  • Läppförstoring
  • Överläppsrynkor
  • Linjer och rynkor i övriga ansiktet
  • Föryngra ansiktet genom att tillföra förlorad volym
  • Utfyllnad av rynkiga och tunna handryggar
  • Hak- eller kindförstoring

Så undviker du onödiga risker

Det brukar vara ganska vanligt att fillersbehandlingar ger reaktioner såsom blåmärken och mindre blödningar, men dessa beror oftast på nålsticken och brukar inte vara farliga. Men genom att välja rätt klinik kan du undvika onödiga risker.

Det är inte vem som helst som får utföra fillersbehandlingar och därför bör du noggrant undersöka vem som erbjuder en behandling med fillers. Alla fillerbehandlingar ska göras på ett korrekt sätt för att minska riskerna för svullnad och minimerar risken för infektion. Nedan tipsar vi om kliniker som kan hjälpa dig med fillers i Stockholm, Göteborg och Malmö på ett tryggt och säkert sätt.

Tips på kliniker

Om du är intresserad av en behandling med fillers i Stockholm vill vi tipsa om exempelvis Narva Derma som har lång erfarenhet av fillersbehandlingar. Hos dem kan du exempelvis få hjälp med att släta ut rynkor, korrigera ansiktskonturen med mera och de arbetar alltid efter samma målsättning, att ge naturligt vackra resultat. Söker du en klinik i Göteborg kan vi tipsa dig om Gothia Kliniken eller Belle Ame Clinic om du söker en klinik i Malmö.

Vanliga frågor

Hur länge håller fillers?

Fillers brukar hålla ungefär mellan 6-18 månader och därefter kan du behöva göra en ny behandling.

När ser jag effekt av en behandling?

Effekten efter en fillersbehandling syns direkt, men man brukar ofta vara svullen efter behandlingen så därför brukar det dröja några dagar innan du kan se det slutgiltiga resultatet.

Vad kostar fillers?

Priset för att göra fillers varierar mellan olika kliniker och även behandlingsområdet kan påverka priset. Du kan nog räkna med att få betala mellan 1000-2000 kronor för en behandling, men det bästa är såklart att dubbelkolla med kliniken du är intresserad av att göra behandlingen hos.

Finns det risker med fillers?

Förutom att nålsticken kan ge svullnad och blåmärken kan du drabbas av mindre blödningar, men det beror på nålsticken och är inte farligt. Fillers består av hyaluronsyra som redan finns naturligt i kroppen och med tiden kommer kroppen bryta ner hyaluronsyran sakta, så därför kommer du behöva göra en ny fillersbehandling efter några månader. Om du märker att något inte känns rätt ska du alltid kontakta kliniken direkt.