Armplastik – Överarmsplastik efter viktminskning

Förändringar i vikt, åldrande samt medfödda anlag kan orsaka risk för att utveckla så kallat ”gäddhäng” på överarmarnas insidor. Områdena får då ett nedhängande, droppformat utseende med lös hud. Träning kan stärka och förbättra underliggande muskulatur, men kan inte påverka överskottshuden nämnvärt, då den vanligtvis har dålig elasticitet samt att det kan finnas överskott av underhudsfett i området.

Hur får man bort gäddhäng?

I lindriga fall räcker det att fettsuga överarmen och i mer avancerade fall kombineras detta med en kirurgisk åtgärd eller att man enbart utför den hudförminskande åtgärden.

Armplastik - Operation

En operation inom armplastik innebär så kallad överarmsplastik (Brachioplastik) på armen. Ett snitt läggs på armen i milda fall endast uppåt armhålan, medan mer påtagligt förändrade gäddhäng kräver längre snitt längs insidan av överarmar, ibland ända ned till armbågen. Fett kan tas bort via snittet eller i kombination med en fettsugning.

Genom överarmsplastik kan man nå följande åtgärder:

  • Minskar överskottshud/hängande hud och överskottsfett på överarmens insida/undersida.
  • Omformar huden och vävnaden så att den blir fastare.
  • Ger bättre kontur och rakare linjer och kanter med ett mer normalt och tilltalande utseende på överarmarna.

Har du drabbats av ”gäddhäng”? Avlägsna överskottshud på överarmarna med hjälp av överarmsplastik genom experterna på Nordiska Kliniken. Klicka dig in på www.nordiskakliniken.se för att läsa mer om armplastik och för att komma i kontakt med högkompetenta och erfarna kirurger.