Åderbråcksoperation

Vad är åderbråck?

Åderbråck är knöliga upphöjningar på benen som beror på ett högt tryck i blodådrorna. Kärlbristningar är vanliga på ben samt ansiktsområdena och uppstår främst hos kvinnor efter graviditeter, men även beroende på åldrande, stående arbete etc.

Hur blir man av med åderbråck?

Åderbråck kan behandlas med laser. Om lokalbehandling med laser, YAG-behandling, inte fungerar eller anses ge för stora risker kan man med operativ teknik gå in i båda ändar av åderbråcksområdet och knyta av det dåligt fungerande kärlet. Åtgärden utförs i lokalbedövning och tar ca 45–60 minuter.

Man lokaliserar åderbråcksområdet och identifierar början och slutet på området inklusive eventuella extra avflöden. I dessa områden görs ca 1 cm långa snitt och man hittar kärlet samt kan klippa av och knyta av dessa.

mabra.com kan du läsa om ytterligare åtgärder för att motverka åderbråck.

Efter åderbråcksoperation

Efter en åderbråcksoperation är det vanligt att svullnader förekommer och att det uppstår lätta blånader. I efterförloppet och under ca två veckors tid bör man ha kompression på området vart man genomfört åderbråcksoperationen. Förutom undvikandet av motion kan man som vanligt gå till sitt arbete. Vid ett återbesök, som vanligtvis sker ca två veckor efter åderbråcksoperationen, tas kompression och stygn bort och man kan börja se att de synliga kärlen har tonat bort.

Bli av med åderbråck

Lider du av åderbråck? Då är troligtvis en åderbråcksoperation den enda lösningen på dina problem. Ingen fara – det finns gott om ställen i Sverige där du kan genomföra en åderbråcksoperation. En av dessa är hos åderbråcksspecialisterna på Narva Kirurg som är experter inom området. Söker du ytterligare alternativ så är ett besök på kirurgkliniken.se på sin plats om du vill ha trygg och säker hjälp för att bli av med åderbråck.